A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Радою національних товариств Вінниччини підписано угоду про співпрацю із закордонними українцями Республіки Кіпр

Дата: 21.12.2018 12:56
Кількість переглядів: 294

Початком активного співробітництва з українцями в Республіці Кіпр став візит начальника управління у справах національностей та релігій  обласної державної адміністрації Ігоря Салецького до м. Нікосія.

10 грудня  на запрошення Асоціації «Товариство Українсько-Кіпрської дружби» (Республіка Кіпр) відбулася зустріч начальника управління у справах національностей та релігій  обласної державної адміністрації Ігоря Салецького з головою Асоціації Ларисою Калініченко.

Учасники діалогу обговорили питання співпраці у  культурній, освітній, інформаційній та інших сферах життя. За словами Ігоря Салецького,- «Дана зустріч є першим кроком для початку спільної роботи на новому рівні, ми маємо величезний потенціал для налагодження дружніх взаємин, які будуть направлені на розвиток народної дипломатії та зміцнення культурно-гуманітарних зв’язків між двома регіонамии».

В ході зустрічі відбулася  online-конференция членів асоціації «Товариство Українсько-Кіпрської дружби» на чолі з головою Ларисою Калініченко із головою Ради національних товариств Вінниччини Мерабі Нарсіа. Результатом чого стало підписання Угоди про співробітництво між громадською організацією "Рада національних товариств Вінниччини" (Україна) та Асоціацією "Товариство Українсько-Кіпрської дружби" (Республіка Кіпр).

На території Республіки Кіпр проживає біля 10 тисяч українців. У 2017 році Міністерством внутрішніх справ Республіки Кіпр  зареєстровано єдину в країні  українську громадську організацію, що  створило підґрунтя для офіційної діяльності українців на Кіпрі, спрямованої на поширення української культури і традицій в Республіці, налагоджена співпраця із Посольством України в Республіці Кіпр задля активізації українсько-кіпрського культурно-гуманітарного співробітництва.

Очолює Посольство України в Республіці Кіпр  уродженець Вінниччини Гуменюк Борис Іванович.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень