A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Єврейська громада відсвяткувала Пурім

Дата: 05.03.2018 12:53
Кількість переглядів: 336

Пурім - це національне свято євреїв, історія якого бере початок у Перському царстві більше 2400 років тому за правління цариці Естер та царя Ахашвероша. Свято отримало назву від слова «пур», що означає «жереб», спасіння євреїв від знищення.

На відзначення цього свята в Пурім прийнято влаштовувати дводенний дитячий карнавал, на який дітям купують тріскачки і  барабани та роблять маскарадні костюми. У ці дні євреї пригощаються  пуримськими смаколиками – трикутними пиріжками з маком, які символізують  вуха Амана, який порадив царю знищити євреїв. Напередодні свята у синагогах читають «Сувій Естер» і при кожному згадуванні імені лиходія Амана стукають тріскачками.

3 березня єврейська спільнота Вінниччини весело і радісно відсвяткувала Пурім. Всіх присутніх пригощали традиційними солодощами, але найсмачнішими були трикутні пиріжки з маком. Головним персонажем на святі був цар Ахашверош, діти й дорослі у костюмованому вбранні танцювали під звуки веселої єврейської музики. У жартівливому дійстві свята також взяли участь танцювальний колектив «Браво» та мім-клоуни.

Велику єврейську громаду зі святом Пурім привітала заступник начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Алла Ратинська. Побажала всім присутнім миру, злагоди та зазначила, що управління й надалі сприятиме збереженню і розвитку традицій та звичаїв національних спільнот області.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень