A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Представники обласної Ради Церков долучилися до надання допомоги постраждалим у Калинівському районі

Дата: 02.10.2017 12:27
Кількість переглядів: 327

Релігійні організації  Вінниччини, які входять до складу обласної Ради Церков та релігійних організацій, відразу ж з виникненням надзвичайної ситуації в Калинівському районі, спільно з вірянами та небайдужими жителями Вінниччини, розпочали надавити допомогу постраждалим людям.

Представники духовенства долучилися до організованої допомоги населенню з місць ураження. Усіма конфесіями організовано збір та доставку гуманітарної допомоги, продуктів харчування до пунктів прийому постраждалих  у загальноосвітніх школах м. Вінниці.

 Велика частина мешканців с.Павлівки знайшла притулок у Свято-Іоанно-Богословському монастирі УПЦ  у с. Лемешівка Калинівського району. Понад сотню людей з малими дітьми розмістили та забезпечили їжею  у скитах монастиря, у корпусах та у храмах.

Вінницькою єпархією УПЦ була передана матеріальна допомога, їжа, ліки та засоби гігієни у хоспіс та Вінницьку міську клінічну лікарню №3, у Вінницький Центр матері і дитини та Вінницьку районну лікарню де перебували хворі з Калинівської районної лікарні та жителі з міць ураження.

Вінницькою єпархією УПЦ КП завезено гуманітарну допомогу та продукти харчування на суму понад 10 тис. грн. калинівчанам, розміщеним  у Хмільницькій районній лікарні.

Близько двох тон гуманітарної допомоги, зокрема теплого одягу та їжі, завезли релігійні організації ХВЄ до Центру управління з надзвичайної ситуації при  Калинівській  РДА.

Релігійні громади АСД надали допомогу у вигляді продуктів харчування постраждалим та представникам нацполіції, які перебували під час надзвичайної ситуації на блокпостах.

Представники ЄХБ прийняли та розмістили у будинках вірян сім’ї евакуйованих осіб.

Пункти прийому та відправлення допомоги постраждалим жителям Калинівського району організовано при релігійних громадах УГКЦ м.Липовця, м. Козятин, та м. Вінниці.  Загалом громадами УГКЦ уже зібрано і передано потребуючим теплі речі, їжу та матеріальну допомогу в сумі 12.5 тис. грн. Парафією Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ м. Вінниці продовжується збір і доставка харчів та теплих речей постаждалим у надзвичайній ситуації.

Усі релігійні організації і наразі продовжують спільно з органами державної влади, вірянами та волонтерами допомагати потребуючим людям.

Зокрема, представники Подільської Конференції Церкви АСД займаються  відновлення будинків, постраждалих під час надзвичайної ситуації. Силами Церкви закуплено матерів на 25 тисяч гривень, організовано будівельну бригаду із 35 осіб та проведено заходи із ремонту покрівель постраждалих будинків. Станом на сьогодні, відновлено повністю дахи 2-х та проведено ремонтні роботи на 6-ти будинках малозабезпечених сімей.

Відбудовувати понівечені будинки готовий розпочати “Благодійний фонд “Адвентистське агентство допомоги та розвитку в Україні” (ADRA Ukraine), яке з 1993 року діє в Україні та допомагає людям, незалежно від їх віросповідання, що опинилися в скрутному становищі і потребують підтримки. В тому числі, організація має великий досвід роботи з відновлення будинків, пошкоджених внаслідок конфлікту на Сході. Фонд надав підтвердження щодо виділення 12 тисяч доларів на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації у Калинівському районі.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень