A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

В рамках україно-німецької співпраці у Центрі національних культур відбулась зустріч Німецької делегації з представниками німецької діаспори на Вінниччині

Дата: 14.04.2017 11:20
Кількість переглядів: 333

     В рамках україно-німецької співпраці 13.04.2017 року відбувся черговий офіційний візит  представників німецького Фонду імені Ебергарда Шьока, виконавчого директора-члена правління фонду Петера Мьоллера та менеджера проекту фонду з Республіки Молдови Ольги Судорєвой до м. Вінниці.

    Головним напрямком діяльності Фонду Ебергарда Шьока є сфера підтримки ремісничої діяльності, навчання молоді та дорослого населення ремісничим професіям. Метою проекту є модернізація професійно-технічної освіти у галузі будівництва та її гармонізація і піднесення до рівня стандартів, прийнятих в Західній Європі.

  Тож, Вінниця стала містом де впроваджується професійне навчання за підтримки німецького фонду на базі ВХПТУ №5 та реалізується новий проект, пов’язаний з підготовкою учнів з професії «реставратор декоративно-художніх фарбувань, маляр» за німецькою системою освіти.

    В ході візиту у Центрі національних культур Вінниччини відбулась зустріч представників Німецької делегації з керівництвом управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації, Радою національних товариств Вінниччини та німецькою діаспорою на Вінниччині зокрема з товариством німців «Відергебурт». Під час зустрічі обговорено питання збереження етнічної самобутності та унікальності німецької спільноти на теренах Вінницької області.

   У ході діалогу з представниками Німецької делегації розглянуто актуальні питання підтримки як спільнот, які проживають на Вінниччині, так і української діаспори за кордоном, зокрема питання мовної політики, відродження та розповсюдження німецької культури, народних традицій, звичаїв та обрядів, вивчення історії німців тощо. Під час зустрічі учасниками сторін визначено основні напрямки для поглиблення співпраці та налагодженню зв’язків. Виконавчим директором фонду Петером Мьоллером висловлено повну готовність до співпраці.

    Крім того, з німецькою делегацією проведено екскурсію по старовинній частині м.Вінниці, зокрема Музейній площі, Єзуїтського монастиря, Вінницьких мурів, підземних ходів костелу Пресвятої Діви Марії Ангельської з якою ознайомив настоятель парафії отець Костянтин Морозов.

   Представники німецької сторони були вражені культурною спадщиною Вінниці, яка має велике історичне значення, а також увагою обласної влади до розвитку туристичної галузі Вінниччини.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень