A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Мова кожного народу - неповторна і своя...

Дата: 21.02.2019 11:42
Кількість переглядів: 337

Під такою назвою 20 лютого 2019 року у читальній залі відділу документів із гуманітарних, технічних та природничих наук Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А.Тімірязєва, у рамках культурно-мистецького проекту «Мови різні – душа одна» приурочене Міжнародному дню рідної мови, відбулось літературно-мистецьке свято «Плекаймо в серці кожне гроно, прозоре диво калинове…».

Зі словами привітань виступили голова постійної комісії обласної Ради з питань освіти, культури сім’ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини Людмила Станіславенко, Віце-консул-керівник відділу по роботі з польською спільнотою Генерального Консульства РП у Вінниці  Магда Арсеніч та кандидат педагогічних наук, завідувач відділу української мови та літератури, мов національних меншин і зарубіжної літератури Вінницької академії неперервної освіти Лариса Коваленко.

Разом зі співучою та неповторною українською мовою звучали вірші та пісні  азербайджанською, білоруською, грузинською, єврейською, кримськотатарською, литовською, польською, ромською та  чеською мовами.

Голова громадської організації «Голендерські чехи» Лариса Лановик презентувала нову книгу «Прадідів розчищені джерела» про життя чеської громади у с. Миколаївка Козятинського району. Видання книги профінансовано з «Програми підтримки діяльності національно-культурних товариств області та забезпечення міжконфесійної злагоди і духовно-морального розвитку України на період 2016-2020 роки».

 

Супроводжувала свято мови книжково-ілюстративна виставка «Рідна мова моїх батьків, мого народу і моя», підготовлена працівниками відділу документів із гуманітарних, технічних та природничих наук Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва, де були представлені книги мовами національних меншин.

По завершенню заходу зі словами привітань та подяки за відродження та збереження національних мов та культур, звернулась заступник начальника управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації Алла Ратинська та вручила  та пам?ятні подарунки всім учасникам.

 

Організаторами заходу виступили управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації, ОУНБ ім. К.А.Тімірязєва та Вінницький обласний центр народної творчості.

Міжнародний день рідної мови пройшов на високому духовному та організаційному рівні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень