A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Вірмени вшанували жертв геноциду 1915 року

Дата: 25.04.2018 11:31
Кількість переглядів: 340

24 квітня 2018 року минає 103 роки, коли в Османській імперії розпочалося масове нищення вірмен, через те, що ті не хотіли зректися національності і православної віри. Загинули 1,5 мільйона людей, ще мільйон – загубився світом. Тоді своїм домом чимало вірмен обрали нашу країну, зараз їх в Україні проживає 100 тисяч, і у цей день,  вони вшановують пам'ять своїх співвітчизників.У  кожній вірменській сім'ї бережуть пам'ять про своїх предків, які понад століття тому змушені були тікати з домівок.

Заходи по вшануванню пам’яті жертв геноциду вірменів пройшли по усій Україні. У столиці - вірмени провели богослужіння та влаштували промовисту фото-виставку. Сотні вірмен зібралися біля хачкару пам'яті невинних жертв вірменського народу. Разом священики вірменської апостольської Церкви та українських конфесій молилися за невинних жертв геноциду.

У Вінниці 24 квітня до вірменського кам’яного хреста «Хачкар», що біля Свято-Воскресенського храму, також прийшли десятки вірмен, аби вшанувати пам’ять полеглих. Вони поклали квіти до пам’ятного знаку та провели панахиду.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень