A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

На Вінниччині відзначили 70-років з дня проголошення Незалежності Держави Ізраїль

Дата: 10.05.2018 11:26
Кількість переглядів: 347

Декларація про Незалежність Ізраїлю була підписана 14 травня 1948 року. Перший прем’єр-міністр Ізраїлю Давид Бен-гуріон оголосив про створення Держави Ізраїль внаслідок рішення Генеральної Асамблеї ООН, резолюція № 181 від 29 листопада 1947 року.

У день головного державного свята у синагогах промовляють святкову молитву «Галель», за благополуччя Держави Ізраїль.

08 травня 2018 року у Вінницькій обласній філармонії ім. М.Леонтовича,  єврейська спільнота області вперше відзначила головне державне свято Ізраїлю – 70 років з дня проголошення Незалежності Держави Ізраїль.

Розпочати урочистості присвячені 70-й річниці з дня Незалежності Держави Ізраїль надано головному рабину м. Вінниці Шаулю Хоровіцу та представнику держави Ізраїль - голові української філії «Сохнут – Україна» Рону Гарфельду.

З привітальним словом до єврейської громади Вінниччини та гостей свята звернувся начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький: - «Вінниччина – це край з багатонаціональним складом населення. Кожна національна спільнота спрямовує свою діяльність на відродження і розвиток національних культур, збереження самобутніх традицій, звичаїв, обрядів та задоволення своїх духовних потреб. І проведення сьогоднішнього свята – це ще один доказ дружби між українським та єврейським народами. Сподіваюсь, що ми разом із вами отримаємо багато позитивних емоцій від сьогоднішнього концерту. Щиро вітаю вас з Днем проголошення Незалежності Держави Ізраїль. Бажаю народу Ізраїлю та вам особисто миру, злагоди та процвітання».

У святковому концерті взяли участь народний аматорський вокальний ансамбль «Сімхе», солісти Володимир Гуменчук та Наталія Мельник, а також гості з Голландії та інструментальний ансамбль «Єлисавет-Ретро» Кіровоградської обласної філармонії.

Організатором святкового концерту виступило: Вінницьке обласне відділення єврейського агентства «Сохнут-Україна».

Нагадаємо, у 2016 році налагоджена співпраця між Радою національно-культурних товариств Вінниччини та неурядової організації «Друзі України в Ізраїлі», що має винятково-важливе значення у сучасних суспільно-політичних умовах обох держав.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень