A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

День Незалежності Республіки Білорусь

Дата: 05.07.2019 11:07
Кількість переглядів: 344

Шановна білоруська громадо Вінниччини!

Управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації щиро вітає Вас з днем Незалежності Республіки Білорусь!

З найдавніших часів українців і білорусів єднає спільне історичне коріння. Слов’янські народи завжди відчували дружнє плече підтримки один одного.

Історія містить переконливі приклади взаємопідтримки і взаємодопомоги українців і білорусів у різних сферах суспільного життя, на переломних і визначальних віхах їх національного розвитку. 

 

17 серпня 1995 року під час офіційного візиту в Україну Президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка було укладено Договір про дружбу, добросусідство і співробітництво між Україною і Білоруссю. Великим договором закріплено розбудову сучасних українсько-білоруських міждержавних відносин на взаємній повазі, довірі та згоді, керуючись при цьому принципами поважання державного суверенітету, рівноправності і невтручання у внутрішні справи одна одної, а також іншими загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права. Україна і Білорусь визнали непорушність існуючих між ними державних кордонів і підтвердили, що не мають ніяких територіальних претензій одна до одної і не висуватимуть таких претензій й у майбутньому. Ґрунтуючись на цих засадах, 12 травня 1997 року в Києві було укладено Договір між Україною та Республікою Білорусь про державний кордон, який є безстроковим.

 

Щиро вітаємо білоруську спільноту Вінниччини та весь білоруський народ з Днем Незалежності! Бажаємо вам і Вашій державі справжньої свободи, перемоги, демократії, процвітання і миру!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень