A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Голова  облдержадміністрації Валерій Коровій привітав вірян Вінниччини з річницею Калинівського Чуда

Дата: 10.07.2017 11:00
Кількість переглядів: 343

Вже традиційно 8 липня духовенство та віряни хресною ходою йдуть до храму, що збудований на місці Калинівського хреста, аби поклонитися святині та звершити спільну молитву.

Саме тут, на місці Хрестовоздвиженського храму в Калинівці, близько століття тому стояв хрест з Розп’яттям. 7 липня далекого 1923 року повз нього проїжджали нетверезі солдати, один з яких вистрілив у хрест, поціливши у праве плече Спасителя. З місця, куди влучили кулі, потекла справжня кров, і з того часу до дива, названого Калинівським Чудом, почали приїздити паломники.

Радянська влада намагалася знищити святиню, але людська пам'ять про Чудо жила впродовж усіх років. І на місці старого хреста був встановлений новий – копія простреленого у 1923 році.

Цьогоріч, з нагоди 94-тої річниця Калинівського Чуда, численні прихожани, духовенство, на чолі з митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном пройшли Хресною ходою від центрального храму Калинівки до Калинівського Хреста. 

Привітав паломників із річницею Чуда голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

«Перебуваючи на цьому святому місці, ми перегортаємо сторінки нашої історії і розуміємо, що в кожного покоління була своя місія. Були покоління, які будували храми, давали можливість людям вірити й любити. І, на жаль, були часи, коли святині руйнувалися, - зазначив, звертаючись до вірян, Валерій Коровій. -  Сьогодні ми, певною мірою, пожинаємо гріхи тих, хто це робив. І ми повинні дуже добре усвідомлювати, що нашими молитвами, поверненням справедливості ми творимо майбутнє нашої країни, і любов до Бога має нас всі об’єднувати. Маємо вірити, любити, молитися і все робити для того, щоб наші діти, онуки, наш український народ розвивався і будував нову, сучасну державу Україна».

На святому місці, у Хрестовоздвиженському храмі, Владика Симеон разом з духовенством та прихожанами звершив спільну молитву. Крім того, віряни мали змогу приложитися до чудотворної ікони Святогірської Божої Матері, яка сьогодні останній день перебуває на Вінниччині.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень