A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Дитячо-молодіжний хор Спасо-Преображенського собору взяв участь у фестивалях колядок у м. Києві

Дата: 18.01.2018 10:33
Кількість переглядів: 431

11 січня 2018 року у Київському Палаці дітей та юнацтва, у рамках ХІ Міжнародного хорового фестивалю «Музичні зустрічі» відбувся концерт колядок «Різдво навкруги», в якому взяли участь два колективи: молодший склад народної хорової капели хлопчиків та юнаків «Дзвіночок» Київського Палацу дітей та юнацтва (художній керівник та диригент Людмила Керекеша), а також дитячо-молодіжний хор Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці (художній керівник та диригент Наталія Кременюк).

 Вінницький хор представив жителям столиці програму з колядок і різдвяних піснеспівів з дев’яти країн світу на восьми мовах. Разом із дитячим хором колядки виконували дорослі солісти, у тому числі народна артистка України Ірина Швець, заслужена артистка України Марія Червоній, солістка Вінницької обласної філармонії Наталія Лановенко, а також протоієрей Агафангел Давидовський та Юрій Гордієнко.

 «Родзинкою» концерту став виступ із хором переможця VII сезону музичного шоу «Голос країни» протоієрея Олександра Клименка, котрий виконав «Різдвяну пісню» Віктора Павліка, а також пісню Павла Табакова «Мирне Різдво».

 Від імені організаторів та майже восьмисот глядачів гостям з Вінниці подякували директор Палацу Оксана Добровольська та керівник Фестивалю Рубен Толмачов.

 На сторінці Київського Палацу дітей та юнацтва у мережі Facebook виступ юних вінничан був описаний з щирим захопленням: «Немов янголи зійшли з неба!» - перша думка, яка з’явилася під час перегляду дійства. Аромат святкових пахощів та ладану розвіювалися довкола святкового таїнства Різдва Христового. Це як сон на яву. Бачиш його і не хочеш прокидатися від цього спокою та блаженства. У цю мить віриш, що дійсність не може бути жорстокою та руйнівною. Вона має бути наповнена істинною духовністю і безмежною радістю. Люди з давніх-давен шукають рай на землі, і ніяк не можуть знайти, ми його відшукали тут, у затишних стінах Київського Палацу дітей та юнацтва на концерті «Різдво навкруги». Не важливо якого ти роду племені, в якій країні ти живеш. Якщо ти людина з відкритим серцем, ти надихаєш усіх. Різними мовами лунали пісні, колядки, щедрівки. Різдвяне свято було пронизане духом єдності з кожним куточком світу, а зі сцени ми почули теплі побажання здоров’я і мирного Різдва в собі».

 Наступного дня, 12 січня, дитячо-молодіжний хор Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці взяв участь у VII Всеукраїнському фестивалі колядок та щедрівок «Різдвяний передзвін», який проходив у Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та під патронатом намісника Лаври митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла.

 У фестивалі взяли участь сім колективів, у тому числі академічний хор Національного університету культури і мистецтв «Аніма», академічний камерний хор «Вінниця», хор київського храму ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» та інші. Почесним гостем і учасником фестивалю була народна артистка України, герой України Ніна Матвієнко, яка виконала кілька колядок з хорами. Дитячо-молодіжний хор з Вінниці представив увазі глядачів вісім українських колядок та щедрівок.

 Крім участі у фестивалях під час перебування у Києві, юні хористи з Вінниці побували у Києво-Печерській Лаврі, Голосіївській пустині, у Софії Київській, храмі святого великомученика Георгія біля залізничного вокзалу, та у Спасо-Преображенському соборі на Теремках. Діти відвідали музей Блаженнішого Митрополита Володимира, заспівали колядки для митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра та митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла. Також хористи колядували для киян і гостей столиці у Міжнародному аеропорті «Бориспіль» та на залізничному вокзалі.

 За чудову організацію поїздки, концертів і відвідання цікавих місць і визначних святинь Києва дитячо-молодіжний хор Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці і його керівник щиро вдячний своєму архіпастирю митрополиту Вінницькому і Барському Симеону, наміснику Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополиту Павлу, духівнику Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополиту Олександру, наміснику Голосіївської пустині єпископу Ісаакію, а також директору Київського палацу дітей та юнацтва Оксані Добровольській, організаторам фестивалів архімандриту Іларіону, Рубену Толмачову та Олені Соловей, керівництву Міжнародного аеропорту «Бориспіль», керівнику МГО «Фонд Георгія Кирпи» Анатолію Палюху.

 Щиру подяку юні хористи висловлюють переможцю VII сезону «Голос країни» протоієрею Олександру Клименко за участь у музичному проекті хору і виконання чудових пісень.

 Особлива подяка і низький уклін від вінницького колективу - заступнику голови Синодального відділу Української Православної Церкви у справах сім’ї ієрею Іоанну Ружицькому та його дружині Анні людям, які взяли на себе головні організаційні турботи, а також людям, котрі за два дні стали друзями хору, – журналісту Віктор Іваненко та майстру фотографії Ользі Пашко. Завдяки усім цим людям перебування хору у Києві було цікавим, насиченим подіями і корисним як в духовному плані, так і в плані музичного і творчого досвіду.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень