A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Відкриття та освячення пам’ятної дошки П.-Я.Биковському у с. Якушенці Вінницького району

Дата: 14.11.2017 10:30
Кількість переглядів: 427

    У с. Якушенці Вінницького району 12 листопада 2017 року до Дня незалежності Республіки Польща, відбулось відкриття та освячення пам’ятної дошки, присвяченої етнографу, літератору, засновнику першого театру на Поділлі (Кам’янець-Подільський), письменнику польського походження XIX століття Пьйотрі Яксі Биковському.

    Урочиста частина церемонії розпочалась з гімну України та Польщі.

    Право відкриття пам’ятної дошки було надано голові ГО «Польсько-український фундамент Вінниччини» Ганні Радзіховській, яка водночас виступила ініціатором та організатором заходу.

    Освятив пам’ятну дошку та провів спільну молитву вікарій парафії Святого Йосифа Обручника Римсько-католицької церкви м. Немирів отець Віктор Шклярук.

    Зі словами привітань та подяки за пам’ять спільної історії польського та українського народів виступили Консул Республіки Польща у Вінниці  Агнешка Біронт, головний спеціаліст управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ірина Стеценко, Президент Фундації «Братня Душа» Республіки Польща Івона Романом, голова ГО «Центр Розвитку Української культури та Самоорганізації» м. Львів Лілія Плахтій та перший заступник сільського голови Якушинецької сільської ради Багабунт Юрій Анатолійович.

    Захід продовжився концертною програмою, присвячену 99-річниці з Дня незалежності Республіки Польща, за участю колективів художньої самодіяльності Вінницького району.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень