A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Міністри культури України та Білорусі підписали Програму співробітництва у сфері культури між двома країнами

Дата: 26.07.2017 10:18
Кількість переглядів: 266

20226664_10207654645202747_854036782_o   

    Міністр культури України Євген Нищук та Міністр культури Республіки Білорусь Борис Свєтлов підписали Програму співробітництва у сфері культури між Міністерством культури України та Міністерством культури Республіки Білорусь на 2017-2021 роки. Підписання відбулось в рамках офіційного візиту до Києва білоруської делегації на чолі з Президентом Республіки Білорусь  Олександром Лукашенком.

    Програма співробітництва включає в себе широке коло заходів, спрямованих на активізацію та розвиток культурного співробітництва між Україною і Республікою Білорусь. У період дії Програми передбачається здійснення культурно-мистецьких акцій, а також створення умов для налагодження прямих зв’язків між мистецькими колективами, театрами, творчими спілками та фахівцями у сфері культури та мистецтва України і Білорусі.

    Міністр культури України Євген Нищук зазначив, що створення умов для налагодження культурних зв’язків між країнами є важливим напрямком роботи Міністерства.

«Дуже важливо зміцнювати культурний зв’язок між країнами за допомогою культурно-мистецьких заходів, адже це забезпечить всебічний розвиток культури обох країн. Нашою метою є створення позитивного міжнародного іміджу України, активізація культурного діалогу, а також популяризація  як традиційного, так і сучасного мистецтва наших країн»,- сказав Міністр.

    Євген Нищук  також підписав Угоду між Міністерством культури України та Уповноваженим у справах релігій та національностей Республіки Білорусь про співробітництво у сфері міжнаціональних відносин.

    Ця Угода передбачає створення сприятливих умов для реалізації прав осіб, що належать до української національної меншини у Республіці Білорусь  і білоруської національної меншини в Україні; для роботи відповідних організацій та співробітництва між державами із підтримки діяльності громадських об'єднань, які відносять себе до національних меншин; обміну інформацією і досвідом роботи у сфері регулювання міжнаціональних відносин.

 

Джерело:http://mincult.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=245260699&cat_id=244913751

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень