A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

XІХ Дні польської культури у м. Бар

Дата: 27.05.2019 10:18
Кількість переглядів: 300

25 травня 2019 року у приміщенні Польського дому у м. Бар, відбулись XІХ Дні польської культури. Цього року фестиваль присвячений 30-й річниці з дня створення одного з найперших товариств польської спільноти Вінниччини – «Барське районне культурно-освітнє товариство поляків ім. Конфедератів Барських» та 20-й річниці трьох творчих колективів польської спільноти, які діють при Польському домі.

Відкриття фестивалю надано директору Польського дому - Медведєвій Маргариті та новообраному голові Барського культурно-освітнього товариства поляків ім. Конфедератів Барських Миколі Курті, які продемонстрували фото-презентацію 30-річної діяльності товариства.

У концертній програмі фестивалю взяли участь творчі колективи з польських міст - побратимів Староховіце та Квідзин: хори «Портаменто» і «Арфа». А також, аматорські творчі колективи польських товариств з міст Вінниця, Житомир, Кам’янець-Подільський, Мелітополь та Чернівці.

У фіналі фестивалю виступили ювіляри: творчі колективи «Кантіка Аніма», «Молоде листя» та «Оксамитки».

На завершення свята зі словами привітань та подяки його організаторам та учасникам, виступили Генеральний Консул РП у Вінниці Дамян Цярцінський та заступник начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Алла Ратинська, яка зазначила: «Однією з найкращих українсько-польських традицій на Вінниччині є Дні польської культури у м. Бар, організатором якого є барська польська спільнота. Це свято дружби та братерства, посмішок та позитивних вражень. З гордістю стверджую, що на Вінниччині, яка є багатонаціональним регіоном, створенні необхідні умови для вільного розвитку усіх національних культур. Свідченням українсько-польської дружби є реалізація багатьох спільних проектів у соціально-культурному просторі, проведення різноманітних заходів та спільне святкування визначних подій як в житті Польщі так і України» і побажала нових творчих злетів та спільно реалізованих проектів з польськими партнерами.

Дні польської культури у Бару продовжились інтеграційними розвагами, спілкуванням біля  дружнього побратимського вогнища.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень