A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

На Вінниччині розпочинаються заходи з відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі-України

Дата: 05.02.2018 10:17
Кількість переглядів: 273

Питання з нагоди відзначення  ювілейної дати обговорено 2 лютого на засіданні секретаріату обласної Ради Церков і релігійних організацій в Центрі національних культур Вінниччини.

Участь у першому цього року засіданні взяли представники релігійних організацій УПЦ, УПЦ КП, УГКЦ,  УАПЦ  та РКЦ області, начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрацій Ігор Салецький та голова Ради національних товариств Вінниччини Мерабі Нарсіа.

Враховуючи важливість прийняття християнства для розвитку українського суспільства, як невід’ємної частини європейської цивілізації з метою збереження і розвитку національної культурної традиції та історичної спадщини Президентом України 08 серпня 2017 року підписаний Указ «Про заходи з підготовки та відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі-України», в свою чергу розпорядженням Кабінету Міністрів України 08 листопада 2017 року затверджено всеукраїнський Організаційний комітет та заходи щодо відзначення на території України 1030-річчя хрещення Київської Русі-України.- зазначив Ігор Салецький.

За його словами, засідання секретаріату Ради Церков та релігійних організацій ініційовано за дорученням голови обласної державної адміністрації з метою прийняття рішення щодо створення обласного Організаційного комітету з відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі-України, його персонального складу та погодження ряду заходів, які спільно будуть проводитися релігійними організаціями та органами державної влади.  

В ході обговорення представниками релігійних організацій обговорено  низка заходів з відзначення даного ювілею на Вінниччині. У цьому контексті священнослужителі запропонували цьогорічні виховні години, які традиційно проводяться в загальноосвітніх начальних закладах  членами обласної Ради Церков, присвятити темі: «1030 років християнству на Україні» та серед учнів оголосити літературний конкурс і конкурс на кращу шкільну виставку: «Великоднє свято».

 Окрім того на секретаріаті окрема увага була приділена  обговоренню питання щодо підготовки та видання ілюстративного, історико-інформаційного довідника духовної спадщини Віниччини та розробленню нових екскурсійно-паломницьких поїздок до місць, пов′язаних з історією християнства – сакральної спадщини Подільського краю та України.

З огляду на те, що у поточному році дані заходи передбачені Програмою підтримки діяльності національно-культурних товариств області та забезпечення міжконфесійної злагоди і духовно-морального розвитку Вінниччини на період 2016-2020 роки для їх реалізації буде залучено спільні ресурси як релігійних організацій, так і органів влади, - наголосив Ігор Салецький.

На завершення,  членами секретаріату  вирішено затвердити склад організаційного комітету до якого увійдуть керівники релігійних організацій та управлінь та зініційовано провести перше  засідання найближчим часом.

 

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень