A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

У Вінниці відбувся ХІІІ обласний фестиваль національних культур «Подільські барви»

Дата: 23.04.2018 10:12
Кількість переглядів: 348

20 квітня 2018 року у концертній залі обласної філармонії ім. Миколи Леонтовича спільними зусиллями ГО «Рада національних товариств Вінниччини», управління культури і мистецтв  облдержадміністрації та управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації проведено традиційний ХІІІ обласний фестиваль національних культур «Подільські барви».

Зазначений фестиваль був започаткований з метою відродження та збагачення культурної спадщини, активізації руху за збереження народної творчості національних спільнот, а також забезпечення можливості розвитку культури етнічних груп, та став своєрідною візитівкою Вінниччини і яскравим прикладом міжнаціональної толерантності та взаєморозуміння між представниками національних спільнот Вінниччини.

Цьогоріч свої традиції та культуру презентували 16 творчих колективів 6 національних спільнот: азербайджанської, польської, єврейської, чеської, ромської та білоруської з Барського, Жмеринського, Калинівського, Козятинського, Тиврівського районів області та м.Вінниця.

Учасників фестивалю вітали голова Постійної комісії Вінницької обласної Ради з питань освіти, культури, сім’ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини - Людмила Станіславенко, голова «Ради національних товариств Вінниччини» - голова грузинської діаспори Вінниччини - Мерабі Нарсіа, начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький та  заступник начальника управління культури і мистецтв облдержадміністрації Валентина Троян.

З найкращими побажаннями до учасників та гостей фестивалю звернулась голова Постійної комісії Вінницької обласної Ради з питань освіти, культури, сім’ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини Людмила Станіславенко.

Крім того, вона подякувала організаторам фестивалю за створення умов для гармонійного розвитку національних спільнот, їх етнокультурної та мовної самобутності. Адже, серед цілого ряду мистецьких проектів та фестивалів «Подільські барви» є не тільки одним із найяскравіших заходів, а й надзвичайно популярним серед представників національних спільнот, громадськості та шанувальників народного мистецтва Вінниччини.

У своєму вітальному слові Ігор Салецький відмітив актуальність проведення фестивалю, оскільки, він дає нам змогу познайомитись з культурою інших народів, а представникам етнічних груп краю показати культурні надбання своїх предків та обмінятись досвідом. Саме тому, обласною владою та, зокрема, управлінням у справах національностей та релігій облдержадміністрації, щороку приділяється велика увага та підтримка проведенню подібних фестивалів та заходів. А ще подібні заходи вкотре демонструють нам приклад  толерантності у ставленні до інших культур та взірець дружби і приязні в нашій країні, яка стала на шлях реалізації європейських цінностей перед усім світом.

З теплими словами на адресу учасників виступив голова «Ради національних товариств Вінниччини» - голова грузинської діаспори Вінниччини - Мерабі Нарсіа та побажав всім приємного спілкування, а також виразив готовність до співпраці з обласною владою та підтримки представників національних спільнот.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень