A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Релігійним громадам Української православної церкви Київського патріархату виділено три земельні ділянки під будівництво православних храмів.

Дата: 24.07.2017 09:42
Кількість переглядів: 324

   

   Релігійним громадам Української  православної церкви Київського патріархату  виділено три земельні ділянки  під будівництво  православних храмів.

     Так, 21 та 22 липня, напередодні святкування  Дня Хрещення Київської Русі-України, на Хмельниччині відбулася особлива подія, яка назавжди увійде в історію Вінниччини.. Адже у ці дні відбулася закладка наріжних каменів  і пам’ятних капсул у фундамент трьох майбутніх святинь Української православної церкви Київського патріархату – селах Уланів, Лозова та    Куманівці Хмільницького району.

     Чин освячення та закладки каменів звершив архієпископ Вінницький і Брацлавський Михаїл та священнослужителі Вінницького і Хмільницького благочинь.

    Участь в урочистих подіях взяли: заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Крученюк, начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький, голова Хмільницької райдержадміністрації Євгеній Буткевич та голова Хмільницької   районної   ради  Зоя Бонсевич.

     Як зазначив Олександр Крученюк, «Храм в селі – це духовний розвиток, це життя села, це радість для кожного жителя. Сьогоднішнє освячення викликає впевненість у тому, що  дані святині стануть потужними центрами розповсюдження духовності, сприятимуть  поширенню християнських цінностей і відновленню наших національних традицій».

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень