A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій зустрівся з представниками Ради Церков та релігійних організацій – членами організаційного комітету з відзначення на Вінниччині 500-річчя Реформації.

Дата: 17.05.2017 09:39
Кількість переглядів: 393

У зустрічі взяли участь заступник голови - директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк, начальник управління у справах національностей та релігій ОДА Ігор Салецький, головуючий обласної Ради Церков і релігійних організацій - голова Подільської конференції церкви адвентистів сьомого дня Михайло Вільчинський, голова об’єднання церков християн віри євангельської – п’ятидесятників Вінницької області Василь Любчак, єпископ Вінницького обласного управління об’єднаної церкви християн віри євангельської Михайло Якобчук та голова організаційного комітету з відзначення на Вінниччині 500-річчя Реформації – секретар Подільської конференції церкви адвентистів сьомого дня Олександр Зайцев.

«Ми разом переживаємо той біль і проблеми, з якими наша країна зіштовхується сьогодні. Виклики Церков не відрізняються від тих, з якими змагається й наша держава: війна, переселенці, бідність, проблеми в сім’ях, виховання дітей. А там, де люди об’єднуються навколо спільних цілей, всі процеси відбуваються успішно, - зазначив Валерій Коровій, адресувавши  слова подяки Церквам за значну роботу у соціальній сфері. - Цей рік для протестантських громад знаковий: відзначається 500 років Реформації. Відповідно до Указу Президента України, в державі проводяться заходи з відзначення цієї дати. Вінниччина також не залишилася осторонь, і органи влади намагаються всіляко сприяти проведенню низки проектів, приурочених цій події».

У рамках зустрічі Михайло Вільчинський інформував керівника області про вже реалізовані на Вінниччині з нагоди відзначення 500-річчя Реформації заходи. Це, зокрема: міжконфесійний марафон «Україна та Європа святкує Різдво разом», міжконфесійний захід з благоустрою територій населених пунктів області «Чисте серце, чисте місто», науково-практичні конференції у вищих навчальних закладах, публічна міжконфесійна хода «На захист життя та сім’ї».

Разом з тим, представники протестантських релігійних організацій зосередили увагу присутніх на заходах, які будуть проведенні найближчим часом. Це і міжконфесійний молодіжний флеш-моб «Тиждень молоді», захід для дітей «День малюнку», молодіжний квест «Реформації - 500», міжконфесійний вело- та автопробіг територією Вінницької області (участь у Всеукраїнських пробігах), урочиста ювілейна академія та обласний міжконфесійний захід «Свято жнив».

Чергове ж засідання організаційного комітету з відзначення ювілейної дати відбудеться вже наступного тижня



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень