A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

У КИЄВІ ВІДБУЛИСЯ УРОЧИСТОСТІ З НАГОДИ 50-РІЧЧЯ ДІЯЛЬНОСТІ СВІТОВОГО КОНГРЕСУ УКРАЇНЦІВ

Дата: 29.08.2017 09:32
Кількість переглядів: 267

    У Києві відбулися низка урочистих заходів з нагоди 50-річчя діяльності Світового конгресу українців (СКУ). Річні загальні збори Світового конгресу українців проходили 25-27 серпня в Червоному корпусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка за участю членів Уряду  України, парламентарів, науковців та представників  громадських об’єднань. Вітаючи присутніх Міністр культури України Євген Нищук відзначив величезний внесок  закордонного українства  у відстоюванні інтересів нашої держави на міжнародній арені, а також у активній підтримці та допомозі  у боротьбі із зовнішнім агресором – РФ.

    У рамках річних  загальних   зборів СКУ, які цьогоріч акцентували увагу на практичній допомозі світової спільноти Україні та реалізації в ній реформ, були проведені круглі  столи та зустрічі з високопосадовцями. Серед них зустріч делегатів Річних загальних зборів з Патріархом Філаретом, головою УГКЦ Блаженнішим Святославом та Міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, Міністром культури України Євгеном Нищуком, Міністром освіти і науки України Лілією Гриневич та в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляною Супрун. Під час зустрічі були обговорені шляхи підвищення ефективності співпраці  із СКУ, у тому числі в частині забезпечення культурних, мовних та  освітніх потреб закордонних українців, згуртованості громадських організацій  у відстоюванні національних інтересів України, а також протидії російській пропаганді у гібридній війні проти нашої держави.

    За підсумками  загальних зборів була напрацьована та схвалена  резолюція Річних зборів СКУ, а  також підписано Меморандуму про співпрацю між Міністерством інформаційної політики України (МІП) та СКУ.

    Крім цього, у рамках заходів з нагоди 50-річчя СКУ, у Києві відбувся економічний форум «Підтримка економічного розвитку України: співпраця між Урядом і діаспорою»  за участю Надзвичайного та Поважного Посла США в Україні Марі Йованович та Надзвичайного та Повноважного Посла Канади Романа Ващука.

    Також у Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький арсенал» за участі перший осіб держави, голів політичних сил України, членів Уряду, духовенства відбулися  урочистості з нагоди відзначення 50-річчя діяльності Світового конгресу українців (СКУ).

    Світовий Конґрес Українців – це організація , яка була заснована у 1967 році та  на сьогодні об’єднує українців із 53 країн світу, де проживає близько 20 млн українців.

Джерело:http://mincult.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article;jsessionid=9774A3206B689FC09C61CD8B42D5B4AF.app2?art_id=245272599&cat_id=244913751


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень