A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

19 жовтня в рамках проведення Аероконгресу та першого туристичного форуму на Вінниччині перебував голова Німецько-українського інформаційно-культурного центру Олександр Шиян з яким у 2016 році підписано Меморандум про співпрацю між Українською спільн

Дата: 25.10.2017 08:20
Кількість переглядів: 345

    У ході візиту у Центрі національних культур Вінниччини відбулась зустріч за участю керівництва управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації, голови ГО «Рада національних товариств Вінниччини» -голови обласного земляцтва білорусів Володимира Кочелаби, голови грузинської діаспори Мерабі Нарсіа, представниці  польської спільноти на Вінниччині Алли Ратинської. Крім того, на даній зустрічі був присутній Президент асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації Петро Липовенко. У ході зустрічі було розглянуто питання співпраці ГО «Ради національних товариств Вінниччини» з Українцями за кордоном в напрямку розвитку народної дипломатії.

    Досвідом налагодження співпраці із представниками національних спільнот які проживають на Вінниччині поділився начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації І.Салецький. Він наголосив що завдяки прийнятті Програми підтримки національно-культурних товариств, яка була розроблена відповідно до Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінниччини, здійснено потужний крок вперед у напрямку вдосконалення механізмів взаємодії органів державної влади з національно культурними спільнотами Вінниччини з метою забезпечення реалізації державної політики у сфері міжнаціональних відносин.

    Під час зустрічі презентовано роботу Центру національних товариств Вінниччини та проінформовано про новий напрямок роботи – налагодження зв’язків із закордонними українцями. Зокрема І.Салецький наголосив на тому, що не зважаючи на те що робота із закордонними українцями розпочата лише з серпня 2016 року, на даний час вдалося налагодити  зв’язок із закордонними українцями у 11 країнах, зокрема: у Державі Ізраїлі, Республіці Молдова, Латвійській Республіці, Федеративній Республіці Німеччина, Республіці Польща, Чеській Республіці, Румунії, Грузії, Республіці Білорусь, Королівстві Іспанії та Італійській Республіці.

    Крім того, на даний час здійснюються заходи щодо налагодження співпраці із закордонними українцями які проживають у Турецькому місті Стамбул та Мармарис.

    Водночас, під час зустрічі голова Німецько-українського інформаційно-культурного центру Олександр Шиян, з яким у 2016 році в Міністерстві культури України було підписано Меморандум про співпрацю між очолюваним ним центром та «Радою національних товариств Вінниччини», проінформував присутніх про організацію роботи органів влади Німеччини із закордонними українцями та національними спільнотами у Німеччині, зокрема акцентуючи увагу на фінансовій підтримці, яку надає влада Німеччини громадським організаціям.

    В свою чергу Президент асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації Петро Липовенко повідомив, що перебуваючи з робочим візитом на запрошення керівництва міста Мармарис мав честь відкривати виставку «50 найкращих виробів українців» та зустрічався з представниками української діаспори в Туреччині. Також він наголосив на важливості налагодження міжнаціональних звязків з українською діаспорою за кордоном в контексті розвитку та активізації авіаційного сполучення між Україною та історичними батьківщинами національних спільнот.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень