A A A K K K
людям із порушенням зору
Управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації

Польська делегація ознайомилась з роботою Центру національних культур Вінниччини

Дата: 30.10.2017 07:10
Кількість переглядів: 321

    

    26 жовтня, перебуваючи з офіційним візитом на Вінниччині,  делегація з Конецького повіту Сьветокшинського воєводства Республіки Польща на чолі з старостою Конецького повіту Богданом Собонєм, ознайомилась з роботою Центру національних культур Вінниччини.

    Участь у зустрічі взяли начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький, голова ГО «Рада національних товариств Вінниччини» - голова обласного земляцтва білорусів Володимир Кочелаба, голова грузинської діаспори Мерабі Нарсіа та представники польських організацій м.Вінниці, а саме голова ГО «Конфедерація поляків Поділля ХХІ століття» Олена Гаврилюк і голова ГО «Спілка поляків Вінниччини» Алла Ратинська.

    Під час зустрічі начальник управління Ігор Салецький зазначив, що кожна зустріч з представниками національних спільнот, як гостей, так і тих, хто проживає на території Вінниччини є надзвичайно важливою і корисною для обох сторін. В ході зустрічі він ознайомив делегацію з роботою Центру національних культур Вінниччини. В свою чергу, голова ГО «Спілка поляків Вінниччини» Алла Ратинська розповіла про діяльність польських спільнот на Вінниччині акцентуючи увагу на проведених культурно-мистецьких заходах: фестивалях польських національно-культурних спільнот та науково-практичних конференціях присвячених популяризації польської мови.

    Делегацію зацікавили проекти, котрі реалізують польські організації, зокрема, «Могила прадіда врятуй від забуття», яку представила голова Вінницької міської громадської організації «Конфедерація поляків Поділля ХХІ століття» Олена Гаврилюк.

    В свою чергу староста Конецького повіту Богдан Собон виразив свою зацікавленість в активному двосторонньому діалозі. «Ми високо цінуємо,що в Польщі і в Україні існує значний взаємний інтерес до культури наших народів. Адже, в Польщі проживає велика кількість вихідців з України,а в Україні є велика польська громада. Проведення вищезазначених заходів  є важливою складовою у підтримці міжнаціональних партнерських взаємовідносин та обміну новими культурними надбаннями наших народів», - зазначив він.

    У ході спілкування сторони відмітили важливість розвитку культурного співробітництва, в тому числі важливість розвитку народної дипломатії. Адже, як українці за кордоном, так і представники національних спільнот є своєрідними народними дипломатами своїх інтересів та відіграють важливу роль, як у розвитку країни і окремо взятого регіону, так і підтримці і реалізації соціальнозначущих проектів.

    Крім того, гостями було високо оцінено організацію роботи з представниками національних спільнот та виражено повну готовність до співпраці.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень