A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Пам’ятний знак «Праведникам народів світу» встановлено у Вінниці

Дата: 20.11.2019 16:15
Кількість переглядів: 437

20 листопада 2019 року на території меморіального комплексу по
вул. Максимовича, відбулось відкриття пам’ятного знаку «Праведникам народів світу».

Це перший пам’ятний знак «Праведникам народів світу» у м. Вінниця але третій в області. Перший знак встановлено у м. Могилів-Подільський  та другий у м. Хмільнику.

Під час церемонії відкриття пам’ятного знаку слово було надано заступнику голови Вінницької обласної адміністрації Крученюку Олександру Васильовичу, який зазначив: «Відкриваючи сьогодні пам?ятний знак Праведникам народів світу, ми виконуємо свій громадянський обов?язок перед тими, хто рятував життя та долі тисячі людей. Нехай цей пам?ятник стане символом мужності, героїзму та людяності. Впевнений, що ніколи більше не буде допущено повторення страшних злочинів, спричинених ксенофобією, расизмом, тоталітарними ідеологіями. У єдності з вільним світом Україна стоятиме на сторожі найвищих суспільних цінностей аби мир і злагода завжди панували на нашій землі».

Також виступили бувша ув’язнена гетто Краснер Ц.А. заступник директора Державного архіву Вінницької області Винокурова Ф.А. та керівник БЦ «Християни за Ізраїль – Україна» Кун Карлієр.

Спогадами своїх батьків про переховування евреїв у роки ІІ Світової війни поділились діти та онуки праведників народів світу, голова ГО «Подільська спадщина» доцент кафедри всесвітньої історії Вінницького державного педагогічного університету ім. М.Коцюбинського Павло Кравченко.

Право відкриття пам’ятного знаку було надано заступнику голови облдержадміністрації Олександру Крученюку та нащадкам праведників народів світу.

Пам’ятний знак праведникам народів світу було встановлено за фінансової підтримки управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації при сприянні обласного єврейського благодійного центру «Хесед-Емуна» - голова Боржемський В.А. та Вінницького обласного товариства єврейської мови та культури - голова Цодікович О.А.

В урочистостях взяли участь начальник управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації Ігор Салецький та заступник начальника Алла Ратинська, єврейська спільнота області та гості міста.

Організаторами заходу виступили Вінницьке обласне відділення єврейського агентства «Сохнут-Україна» - голова Трахтенберг Л.М. та Трахтенберг Р.П.

Присутні поклали до пам’ятного знаку та пам’ятників квіти, каміння та запалили свічки.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень