A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

У МІНКУЛЬТУРИ РОЗГЛЯНУЛИ ПИТАННЯ ПРОМОЦІЇ УКРАЇНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ В РЕСПУБЛІЦІ БІЛОРУСЬ

Дата: 07.05.2018 13:15
Кількість переглядів: 336

    Перший заступник Міністра культури України Світлана Фоменко провела зустріч  з Міністром культури Республіки Юрієм Бондарем.

    Порушувалось питання  проведення культурно-мистецьких акцій у різних  містах Білорусі, зокрема, українська сторона запропонувала формат проведення згаданих подій – виступи  широко відомих національних колективів  та кінопокази сучасних українських фільмів. Серед них показ стрічки українського режисера кримськотатарського походження АхтемаСеітаблаєва «Кіборги» та анімаційного фільму «Викрадена принцеса».

    Українська сторона наголосила на тому, що хоча культура існує поза політичним контекстом – участь у проведенні спільних проектів з митцями РФ на білоруських платформах є неприпустимою.

    «Для нас є принциповою відмова від участі наших колективів на спільних концертних майданчиках з артистами з Російської Федерації», - зазначила перший заступник Міністра культури України Світлана Фоменко.

   Міністр культури Республіки Білорусь Юрій Бондарь зазначив, що у Білорусі існує жага до українського мистецтва: «Для нас дуже важливо показати розмаїття української культури у нашій країні, адже ми маємо високий попит на проведення заходів за участі українських артистів. Зокрема, на цьогорічному Євробаченні нашу країну презентуватиме український співак – Алєксєєв. З боку керівництва держави ми можемо гарантувати відсутність політичної складової у проведенні спільних культурно-мистецьких заходів і будь-яких провокацій».

Джерело:http://mincult.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=245362796&cat_id=244913751


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень